Verdensbilde seminar

Chris Duwe har noen spennende seminarer han kan holde for din ungdomsgruppe.

 

Sannhet – finnes det, og hva er det i så fall?
Dette er en innføring i virkelighetsbasert sannhetsfilosofi – epistemologi. Postmoderne mennesker strever med å vite hva de skal holde for sant, og hvordan de skal leve ut fra det de selv mener. Her får de hjelp til å (gjen-)oppdage noen grunnleggende ting for å kunne leve i den virkelige verden.

Finnes Gud på ekte? Apologetikk
Dette seminaret tar opp gode grunner til å tenke at det finnes en Gud, og gode grunner til å tenke at det materialistiske livssynet kommer til kort på mange områder.

God vitenskap vs. dårlig vitenskap
Her lærer dine ungdommer om at kampen ikke står mellom Gud og vitenskap, men mellom god vitenskap og dårlig vitenskap. Ny forskning viser at junk DNA er tull, at Darwins livstre møter store utfordringer og at Tyrannosaurus Rex må være yngre enn 100.000 år. Det har mye å bety for hva man mener om hvor verden, livet og mennesker har kommet fra.

Bibelen – eventyr eller sannhet?
Min nabo sa til meg at Bibelen er en eventyrbok. Mitt svar var: Da har du ikke undersøkt Bibelen. Det finnes et hav av personer, steder og hendelser som blir bekreftet at utenom-Bibelsk materiale, samt ny vitenskap som bekrefter påstander som står i Bibelen.

Jesus? Bedrager eller Gud på jord?
Jesus var bare en snill mann, sier noen. Andre mener han var en despot. Noen tenker han var det guddommelige i en menneskelig kropp. Og noen få påstår at Jesus aldri har levd. Hvem er det som har rett?