tracking

ET VITNESBYRD – GUD ÅPNER EN VEI FOR DE UTEN HÅP

Joseph

Malin er en av våre utsendinger i Sentral-Asia. Med en håndfull andre jobber Malin spesielt mot utdanning for kvinner og opplæring av lærere. I disse områdene er veldig vanskelig for kvinner å få utdanning, da de kun har lov til å bli opplært av en annen kvinne. Det blir en ond sirkel, en som Malin er med å bryte. Hun forteller:

Jeg var på vei til en avsidesliggende landsby for å besøke Dana, en av våre tidligere lærerstudenter.

Etter en lang reise gjennom ulendt terreng kom jeg endelig fram! Da jeg gikk ut av bilen var det som jeg hadde landet på månen. Rundt meg var det nesten ikke annet å se enn stein. Jeg så noen unger stå litt beskjedent ved husene, ansiktene deres var tydelig preget av de røffe værforholdene. Jeg gikk bort for å snakke med dem og å høre med dem hva de synes om den nye læreren deres. De var veldig begeistret og svarte «Etter at Dana kom så lærer vi faktisk noe på skolen!». I dette landet i Sentral-Asia er det ikke uvanlig at skoler står tomme for lærere og elever, mens bøkene for oppmøte er fulle av navn.

Da jeg kom i møte med Dana, kunne hun fortelle meg at hun jobbet nærmere 114 timer i uken, helt av egen vilje. Hennes engasjement og iver for å bringe kunnskap og gi ungene en mulighet for en fremtid var tydelig. Jeg husket tilbake på hva hun hadde sagt til meg da hun fullførte lærerkurset. Da hadde hun tatt meg i hånden og lagt sin andre hånd på hjertet og ropt ut, som om det var tusen andre som skulle høre det, «jeg skal bringe en forandring til min landsby, om jeg så må dø for det! Hele landet skal kjenne til landsbyen på grunn av kunnskapen til de som bor der!».

Nå fikk jeg se at dette var mer enn bare ord. Det var en reell overgivelse!

Dana er bare en av mange lærere vi har fått være med å påvirke. Vi ser hvordan lærerne vi trener får en særstilt integritet og lever ut gode verdier. De er med å bringe Guds rike til sine landsbyer gjennom undervisningen de bærer på. Vi er med å bygge en nasjon!

For å beskytte misjonæren har navn, lokasjon og annen sensitiv informasjon blitt utelatt eller endret i gjengivelsen av vitnesbyrdet. Bildet er også hentet fra en annen skole.

Author

Joseph

Leave a Reply

Sign up for our Newsletter

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet aksepterer du dette. For å finne ut mer, inkludert hvordan kontrollere cookies, se her: Cookie-erklæring