Familie &
Crossroads DTS

Hva er en Familie & Crossroads DTS?

Familie & Crossroads Disippeltreningsskolen handler om å nå nasjonene og å skape endring i fellesskap ved å skape misjonsorienterte familier og sende sunne familier inn i misjon.

Denne DTSen er designed for individer, par, og familier med litt mer livserfaring som vil bruke sine ferdigheter i misjon. Skolen vår er designet for elsre studenter (25+) og familier som føler at Gud kaller dem i en ny retning.

Vi tror at barn også er en del av misjonsbefalingen og at din familie kan bli utrystet til å reise inn i misjon sammen.

Detaljer

Datoer og søknad for skolen


Datoer: 

Undervisningsdel: 29. mars –
16. juni, 2023
Outreach: 17. juni –
12. august, 2023

Ingen frist for søknaden

*NB: Det skal sendes inn én søknad PER voksen, ikke en per familie. For eksempel: hvis et ektepar søker, må hver ektefelle fylle ut hver sin søknad.

Pris for Voksne


Pris: 29 500 NOK per voksen
(inkl. studiemateriell, kost og losji)
Hvis du er fra et kategori B eller C land kan du spør om mulighet for avslag.

Etter mottak av bekreftelses/opptakelses brev må det innbetales 1.500 kr. pr. familie for å sikre dere plass på skolen. Dette beløpet trekkes fra totalprisen, og er ikke refunderbart.

Pris for praksisdel avhenger av hvor dere ønsker å dra og hvor lenge dere tenker for praksisdelen.

Pris for Barn


Barn 8 – 14 år: 14 500 NOK Barn 2 – 7 år: 9 000 NOK Barn 0 – 1 år: 3 000 NOK (inkluderer kost og losji)

*Alle priser er pr. person

Pris for praksisdel avhenger av hvor dere ønsker å dra og hvor lenge dere tenker for praksisdelen.

Visum: Dersom du er fra et land utenfor Europa er mulig du kommer til å trenge visum. Derfor er det veldig viktig at du tar kontakt med oss for å få mer informasjon.

Vanlige emner
i undervisningsdelen

Høre Guds stemme

Identitet i Kristus

Verdensbilde og misjon

Guds natur og karakter

Å forstå Bibelen

Den Hellige Ånd

Relasjoner

Evangelisering

Ukentlige Aktiviteter

Hver uke har vi flere forskjellige aktiviteter utenfor klasserommet, i tilleg til inspirerenede undervisning.

Bygg fellesskap, bli bedre kjent med Gud og voks gjennom denne flotte og unike opplevelsen.

Bønn og Forbønn

Be sammen som fellesskap og stå i forbønn på vegne av andre. Bryt ned murer og sett folk fri.

Lovsang

Bruk tid i lovsang og hvil i Guds nærvær. Bli med å forvandle hjerter og atmosfæren gjennom lovsang.

Én-til-Én Veiledning

Få én-til-én veiledning/mentoring fra en av staben på skolen for å lede deg gjennom reisen din med Gud.

Smågrupper

Bygg vennskap i smågrupper der du kan dele med hverandre i en lukket gruppe. Du kan snakke om uken, livet og se etter hvordan det går med hverandre.

Family tid
og Familie
Samlinger

Ha familie tid og familiesamlinger. Denne tiden blir brukt litt forskjellig fra gang til gang.

Hjelp til
på Basen

Hjelp til på basen og gi tilbake til fellesskapet. Vær med på å gjøre rent, fikse ting, være med på kjøkkenet, hjelpe med gårdsarbeid eller andre oppgaver.

Oppgaver
& Prosjekter

Brukt tid på å jobbe med journalen din, les eller gjør deg ferdig med andre skoleoppgaver.

Fritid

Kos deg med fritiden din! Bli kjent med klassekameratene dine og resten av staben, utforsk området eller invester i hobbiene dine. Gjør ting som gir deg liv og glede.

Hva er Foundations Program?

Skoleleder for Foundations Programmet Nina Frøen

Visjon

Foundations Program er en DTS for barn i alderen 4-15 år. Der har vi fokus på å bygge identiteten vår i Gud og vokse i vår relasjon til han. Erfaringen vår er at når hele familien setter til side disse månedene sammen, er det utrolige ting som skjer i hver enkelts hjerte og i hele familien sammen.

Fokus

Foundationsprogrammet er for barn mellom 4-15 år. Barna blir delt i to grupper. En barnehage gruppe og en gruppe for de i skolealder. Hjerte bak Foundationsprogrammet er å gi veiledning til barna med take på å bygge relasjon med Gud og andre. I løpet av uken blir det tid for lovsang, ulike temaer det blir undervist i, f.eks. Høre Guds stemme, Guds farshjerte, Tilgivelse, Misjon ,Identitet . Det blir også gym, kunst og håndverk og tid for lek. Noe av programmet vil også være for hele familien sammen. NB: Dette programmet er ikke et hjemmeskole opplegg. Det er foreldrenes ansvar til å følge opp barna og deres ordinære skoleoppgaver. Dette vil en av foreldrene få satt av tid til, mens de andre studentene har praktisk arbeid. På Foundation vil vi sette av 45 min 4 dager i uka til å gjøre lekser i løpet av dagen, men det er dere som foreldre som har planlagt hva som skal gjøres.

Ofte Stilte Spørsmål "DTS Student Versjon"

Her er noen svar på spørsmålene folk oftest stiller om DTS. Ikke nøl med å ta kontakt om du ikke finner svar på spørsmålet ditt her. Vi vil gjerne hjelpe deg og gi deg den informasjonen du trenger.

Du må ikke være den perfekte kristne for å ta en DTS. Alt vi ber om er at du har et ønske om å vokse i din tro og er åpen for å lære. Hvis du er åpen for å lære mer om Jesus og jage etter sannhet så ønsker vi deg velkommen her.

Utenom det må du ha fylt 18 det året du tar DTSen eller ha fullført vidergående.

Hver DTS har samme pensum, uansett hvor eller når du tar skolen din. Det eneste som er forskjellig er hvem som underviser. Vi flyr inn misjonærer og folk fra hele verden som kommer med historier og praktisk erfaring hvor de faktisk lever ut det de underviser om.

Undervisningspensum inkluderer:

 • Høre Guds stemme
 • Guds farshjerte
 • Identitet i Kristus
 • Korset
 • Hvordan man effektivt studerer og kommuniserer Guds ord
 • Guds natur og karakter
 • Bibelsk verdensbilde
 • Forbønn og åndelig krigføring
 • Den Hellige Ånd
 • Relasjoner
 • Tverr-kulturelle tjenester

Du kan ringe kontoret vårt på  (+47) 62 57 43 00 mellom 9:00 – 16:15 CET eller emaile oss på dts@grimerud.no. Vi vil gjerne høre fra deg og svare på alle spørsmålene dine!

Vi vurderer hver søknad nøye og med forbønn for å se om dette er den beste tiden og plassen for hver søker, og vi reserverer retten til å avvise søkere om vi ikke tror det passer.

Noen mer åpenbare grunner til at en søker kan bli avvist er om du bruker eller nettop har brukt ulovlige rusmidler. Dette er da sannsynligvis ikke den beste plassen for deg. Vi er ikke utrustet til å hjelpe deg gjennom den slags situasjon til den grad andre tjenester kan være.

I tillegg så blir det vanskelig for deg å delta på en skole her om ditt Engelsk-nivå ikke er høyt nok for at du lett kan snakke, lese og skrive det.

Nei. UIO tilbyr ikke noe stipend og har ikke et fond for studenter med spesielle behov. For å skape lik mulighet kan skoleavgiftene være mindre, avhenging av hvilket land du kommer fra. Desverre kan vi ikke tilby økonomisk støtte utenom det å veilede deg gjennom denne innsamlings prosessen. Vi har sett Gud gjøre sprø økonomiske mirakler og er sikre på at ettersom du går i lydighet kommer Gud til å sørge for deg.

Etter du har betalt registreringsavgiften på 3000 NOK ber vi om at du betaler det some er igjen av avgiftene for undervisningsdelen (26.5-29.000) for du kommer. Du kan betale i to avdrag (eks. 14 500 og 14 500) og får en faktura på email med detaljene og fristene for betalingen.

Praksisdelens avgifter har frist før dere reiser ut på praksis. Du får ikke delta i praksisen før undervisningsdelen er betalt for.

Du kan betale på nett via PayPay eller bank overføring. Mens du er på basen har du også mulighet for å betale Grimerud med kort eller kontanter.

Søkere med statsborgerskap eller pass fra et land i Schengen sonen trenger ikke visum for å komme.

Hvis du ikke har statsborgerskap fra et land i Schengen sonen trenger du visum for å delta på skolen eller som en mission builder.

Hver student lever i fellesrom med andre studenter av samme kjønn. Det blir servert 4 måltider til dagen: frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Alle måltider blir servert i matsalen vår.

Ja, du må bo på Grimerud området gjennom hele undervisningdelen. Noen unntak kan bli gjort for familer som deltar på skoler, basert på familens behov. Hvis du har venner eller famile i områden er du mer enn velkommen til å besøke dem! Men si ifra til staben før du reiser!

Ja! The University of the Nations gir 12 studiepoeng for undervisningsdelen og 1 studiepoeng for hver uke av praksisdelen. Det er over 300 baser gjennom hele verden, og Grimerud er en av dem! UofN studiepoeng er også gyldige på noen spesifikke universiteter rundt i verden. Du kan finne mer informasjon om University of the Nations her.

Det kan du! UIO er bygget opp av familier. Det er veldig viktig at ektefeller tar skoler sammen. DTSen håndterer mange hjerteendringer, så det er best for ekteskapet om ektefeller kan jobbe gjennom ting sammen. Kontakt kommunisjonsteamet vårt for å få mer informasjon om hva som passer best for din familie. Noen av våre DTSer vil også ha «Foundations School» som er et program designet for barna dine mens du er i undervisningstimene. Vi har også en Montessori barnehage på basen, i tilleg til en Norsk kristen privatskole startet av UIOere.

Du må fullføre praksisdelen for å få studiepoeng eller fortsette med UIO. Sekundære skoler varierer fra skole til skole, men det er som regel best å ta praksisdelen med samme skole. Vi har åpne uker under undervisningsdelen som du er velkommen til å komme til! Det er ikke bare undervisning, det er å leve i fellesskap og gå gjennom disippeltrening sammen og leve ut troen din. Hele prosessen er bevisst, fra begynnelse til slutt, og det vil være vanskelig å hoppe inn og ut av det. Du kan vurdere å være en «mission builder» om du bare vil være med ei kort stund og hjelpe til med en av tjenestene.

Her er et eksempel på hvordan timeplanen har sett ut for en tidligere DTS. Timeplanen bli endret for å møte kravene til hver skole, men det er sannsynlig at den ligner på planen fra forrige skoler.

Generelt sett trenger vi to karakter referanser, ideelt sett fra en åndelig mentor og fra en annen som kjenner deg godt (kan ikke være et familiemedlem) i tillegg til en fullført søknad. Etter vi har de tre tingene kommer vi tilbake til deg med en beslutning. For å sikre plassen din på DTSen betaler du en registreringsavgift på 3000 NOK, og dette bli da trukket ifra skoleavgiftene dine.

Det tar typisk 2-5 arbeidsdager for å behandle DTS søknaden din, så lenge du har fylt inn all nødvendig informasjon på søknaden, vi har alle referansene dine og det ikke er noen andre kompliserende omstendigheter. Sekundære skoler kan ta opp til 7-10 arbeidsdager hvis all nødvendig informasjon er levert.

Hvis du har kommet inn skal vi ha nådd ut til deg med de neste stegene! Det neste steget du kan ta er å betale registreringsavgiften din for å sikre plassen din i DTSen. Du kan også gå her for å se sjekklisten vår med alt du trenger å gjøre for du kommer. Du vil få en informasjonspakke fra skolelederen din i en email før du kommer, og en velkomstpakke med flere ting du bør vite om basen etter du har kommet.

SØK. Hvis du kjenner a du har et ønske om å ta en DTS og Gud leder deg til det så er det bare frykt som kan stoppe deg fra å dra på denne utrolige reisen. Penger skal ikke være det som holder deg tilbake. Ta et steg i lydighet og se hvor det tar deg. Hver person, enten stab eller student, har samlet inn nok penger for å ta en DTS. Mange bruker både sparepenger og gaver fra andre for å betale for skolen. Vi har mange gode ideer og resurser for å hjelpe deg med Bibelsk pengeinnsamling og for å invitere dine nære til å investere i deg og samarbeide med deg på denne økonomiske reisen. Det er ikke alltid lett, men det utrolig verdt det å stole på Gud.

Du trenger definitivt et pass! Om du ikke allerede har et pass, vennligst søk om et pass før du forlater hjemmet dit og kommer til Grimerud for DTS eller et annet treningsprogram.

Etter du er kommet inn og har betalt registreringsavgiften vil du få alle dokumentene du trenger for å søke om visumet du trenger for å delta i DTSen vår. Dette er ikke en garanti på at du får godkjent visumet (statsborgere i noen land har flere vanskeligheter med å få Norsk visum enn andre land). Fordi noen land har det så vanskelig med å få visum kan vi dessverre ikke godkjenne DTS søknaden deres og vil heller anbefale at de tar en DTS nærmere hjemme.

Det vil koste 6300 NOK å søke ($730 USD), tar gjennomsnittlig tre måneder å behandle og man nå reise til ambassaden for å personlig levere alle nødvendige dokumenter.

Vi vil gi deg mer informasjon og alt du trenger etter du har kommet inn og betalt registreringsavgiften.

Det er veldig viktig at du vi blir gjort oppmerksomme på alle medisinske tilstander, matallergier osv. du har slik at vi kan gjøre vårt beste for å tilrettelegge for deg. Hvis du har en tilstand som utelukker deg fra å reise eller some krever en en justert timeplan kan vi prøve å få til en outreach innenfor Norge slik at du kan få fullført din DTS eller sekundær skole. Vi kan tilrettelegge for de fleste matallergier, inkludert glutenfri, laktosefri, vegetar og noen krydderfri. Si ifra om behovene dine så skal vi prøve å hjelpe så best vi kan.

Nei. Alle i UIO er økonomisk støttet av venner, familie og kirker, og ingen jobber utenfor tjeneste. Som student har du full-tids program. Du har selvfølgelig fri på helgene og på kveldstid, men vi vil at disse skolene skal være en tid satt til side for å vokse og være forfriskende for deg. Om du legger til en job utenfor det blir det mye vanskeligere og tar bort ifra det å ha en plass satt til sides for Gud.

The University of the Nations er en grad-givende instutisjon (Årsstudium, Bachelor, Masters). Den er ikke akkreditert av en akkrediteringsbyrå eller assosiasjon, men forskjellige akkrediterte instutisjoner gjennom verden tar imot overføring av studenter eller studiepoeng fra UofN.

Ofte Stilte Spørsmål
"Familie Versjon"

Her er noen svar på spørsmålene folk oftest stiller om FMS. Ikke nøl med å ta kontakt om du ikke finner svar på spørsmålet ditt her. Vi vil gjerne hjelpe deg og gi deg den informasjonen du trenger.

Hvis du er fra utenfor Schengen anbefaler vi at du søker så snart som mulig, men minst 4 måneder før planlagt ankomst.

UIO Grimerud er bra utrustet for å tjene familier som kommer for skoler her. Vi har et bygg der de fleste student familier bor i 1-2 roms boenheter. De fleste av disse har privat do med dusj. Boenheter blir utdelt etter størrelsen på familien og tilgengelighet. Hver etasje har et delt kjøkken og stue. Internett er tilgengelig ved de fleste plasser på basen.

Høye barnestoler er tilgengelige for fellesspisearealet. Krybber med sengetøy kan bli sørget for hvis de er ledige. Barnehagens lekeplass er tilgengelig for offentlig bruk etter skoletid og i helger.  The Bird and Baby Cafe har noen leker for små barn som kan lekes med når foreldre besøker.

Vi foreslår at dere tar med egne bilseter og barnevogner for de som trenger dem. Det er begrenset antall bilseter som kan bli lånt bort, men vi ser etter muligheter for å skaffe dette.

Studenter på skoler med UIO Grimerud blir servert frokost, lunsj og middag i felles spisesalen. Generelt sett er det kald frokost med brød og pålegg servert kl. 7:00 hver dag eller ved den tid spesifisert av skolens timeplan. Ved frokost pakker studenter også brød og frukt/grønnsaker til matpakke for lunsj kl. 12:00. Varm middag blir servert hver dag kl. 16:30. Baby mat, puréer, og formel melk må bli skaffet selv av studenter.

Vi tilbyr alternativ for de som trenger glutenfri, melkefri eller vegetar i hoved spisesalen. Hvis du har matbehov utenom de som ble nevnt kan du ta kontakt så skal vi gjøre vårt beste for å tilrettelegge for deg.

Dette er en VELDIG generell modell av hvordan en daglig timeplan kan se ut som:

TID UKEDAG

07:00 Frokost i spisesalen og lage matpakke

08:00 Lovsang; forbønn (mandag og torsdag)

09:00 Morgen undervisning

10:30 Pause

10:50 Morgen undervisning del 2

12:00 Lunsj

13:00 Ettermiddags undervisning/aktiviteter

15:00 Hjelpe til på basen; Én-til-én veiledning

16:30 Middag

Å hjelpe på basen er en standard del av hver UIO skole der studenter hjelper med forskjellige områder/tjenester rundt på basen og tilbyr praktisk hjelp. Typisk sett er dette om ettermiddagen 2-3 ganger i uken for et par timer. Arbeidet kan være alt fra å hjelpe vertskapsteamet med å reie senger, hjelpe til på kjøkkenet med å lage mat, eller å hjelpe det praktiske teamet med gården og mye mer.

Vi har sykehus, leger og helse stasjoner innen 10-20 minutter fra Grimerud Gård. Som en med Norsk visum/statsborgerskap dekkes den Norske Helseforsikringen deg mens du er i Norge. Du er ansvarlig for en liten egenandel, så er resten dekket.

*Hvis du har en alvorlig helsetilstand må du si ifra om det når du søker på skolen.

Vennligst kontakt skolelederen for detaljer om din spesifikke skole siden detter avhenger av hvor mange familier som har søkt og aldersgruppen på barna som kommer. Tidligere, bare som EKSEMPEL, har vi gjort dette:

 • Barn 0-2 år: vi anbefaler sterkt at bånd knyttes med barna gjennom konsistent fysisk nærvær av foreldre gjennom denne delen av et barns liv. Barn i denne alderen har tidligere blitt øsket velkommen inn i klasserommet for å være med foreldrene. Noen «lav lyds» leker kan bli gitt til barna i klasserommet. Foreldre er primært ansvarlige for barna i denne alderen.
 • Barn 3-5 år: en crèche type barnepass kan bli tilbytt til barn i denne alderen. Fokuset for denne gruppen er på lek og å begynne rutiner som forbereder barna på skole.
  • Barnehagen er en Norsk Barnehage. Grimerud Barnehage ligger på Grimerud Gård, sentralt ved hovedbygget. Barnehagen er en akkreditert Montessori skole. Barnehagen har veldig stort uteareal og hver uke tar barna turer rundt gården, til skogen i nærheten og til gymsalen som også ligger på basen.
 • Barn i skolealder; 6-18 år: Vi har hatt høyt kvalifiserte stab som er trente innen barneutvikling for å kjøre Foundations Programmet. I dette programmet har barna en egen mini DTS/FMS og får grunnleggende undervisning om Gud og hvordan vi lever med han. Du kan lese mer om det ovenfor.

Du kan, så klart, ta med egen bil, men UIO Grimerud har også fem biler tilgengelige for stab og studenter til å leie for personlig eller UIO bruk. Du må sjekke ut bilen gjennom kontoret og den er bare tilgengelig hvis ingen andre har skrevet seg opp da. Fire av bilene har manuell giring (du må kunne kjøre med bil og ha lappen for det) og en er automatisk.

Her er hovedadressen for Grimerud:

Grimerudvegen 77

2312, Ottestad, Norway

I Norge er det to assosierte plugger for stikkontakten, typer C og F. Plug type C er pluggen med to runde pinner og type F har både to runde pinner og jording på sidene. Norge opererer med 230V og 50Hz.

Interesert?

Fyll ut skjemaet nedenfor så vil vi
kontakte deg så fort som mulig

UIO Grimerud er forpliktet til å beskytte og respektere ditt personvern og vi vil bare bruke din personlige informasjon for å skaffe deg den informasjonen du har sent forespørsel om.

For mer informasjon om vår personvernspraksis, vennligst se gjennom våre personvernsregler.

Ved å sende inn meldingen samtykker du til at UIO Grimerud får lagre og prosessere den personlige informasjonen du har skrevet ovenfor for å skaffe deg den informasjonen du har sent forespørsel om.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet aksepterer du dette. For å finne ut mer, inkludert hvordan kontrollere cookies, se her: Cookie-erklæring